13 Kasım 2014 Perşembe

Tarçın ve Elmanın Muhteşem Buluşması '' Elmalı Kurabiye ''

En sevdiğim tatlılardan biri olan elmalı kurabiyenin tarifini sizlerle paylaşmak istedim. En çokta tarçınla elmanın birbirine karışan kokusuna bayılıyorum. İlk denemem kuzenimle olmuştu ve sonuç tamamen vasattı. Ama sonraki denemelerimde çok güzel kurabiyecikler ortaya çıktı.

Hamuru için malzemeler:
1 paket margarin ( oda sıcaklığında )
1 yumurta
1 çay bardağı kadar süt
1 çay bardağı kadar şeker
1 çay bardağı kadar pudra şekeri
1 paket vanilya ( isteğe bağlı )
1 paket kabartma tozu
Gerektiği kadar un ( yaklaşık 5-6 su bardağı )
 
İç malzemeleri:
3 tane orta boy elma
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker
 
Hazırlanışı:
Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi ve şekeri karıştırın. Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin. Hamuru hazırlamak için genişçe bir kabın içerisine margarin, yumurta, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar  parmaklarınızla harmanlayın . Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan küçük parçalar alarak elinizde yuvarlak bir şekilde açın. Hazırladığınız harçtan biraz hamurun ucuna koyun ve rulo şeklinde sarın. Ya da kek şeklinde de yapabilirsiniz şeklini . Daha sonra tepsiye dizip önce 150 derecelik fırında 20-25 dakika sonra 175 derecede üzeri pembeleşinceye kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ekmeyi unutmayın.
                                                      AFİYET OLSUN :)
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder