12 Kasım 2014 Çarşamba

Abla Pizzası



Pizzayı çok severim. Ama evde yapılan ve abla eli değeninden. Ablamın yaptığı daha bir güzel oluyor sanki. Şimdi sizlerle pizzanın hazırlanışını paylaşacağım. İlk önce pizzanın hamurunu hazırlamamız gerekiyor.
 
 
 
 Hamuru için gerekli malzemeler:

3-4 su bardağı un (1 su bardağı yedekte olsun )
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytin yağ
 
Üst malzemeler:
Kaşar, peynir, domates, zeytin
Biber,mantar,sucuk,sosis,mısır
 
Sosunun yapılışı:
Küçük bir kaseye 2 kaşık domates salçası az miktarda ılık su , istediğiniz şekilde kekik, pul biber, karabiber koyabilirsiniz.
 
Hamurun hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabına ılık suyu dökün ve üzerine kuru toz mayayı serpin. Şekeri de ekleyip 4-5 dakika kadar bekletin. Bu sürede kabarma işlemi gerçekleşecek. Ardından tuz,zeytinyağ ve 3 bardak unu ekleyip yoğurma işlemine geçin. Ortalama 5-6 dakika hamur yoğurma işlemi tamamlanır. Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
 

 

Hamur açma:

Hamur mayalandıktan sonra , kısaca 1 saat gibi sürede göz kararı hamur iki katı olduğunda. Hamuru elinizle açıp, yalnız merdane kullanmayın , evde yapılan pizzalar elle açıldığında daha lezzetli olur. Ardından tepsiyi yağlayıp hamuru yerleştirin. Daha sonra üzerine önce sosu dökün ve daha sonra kaşar peynir rendeleyin. Sonra kestiğiniz  malzemeleri üzerine serpiştirin. Tekrardan kaşar peyniri rendeleyin. Önceden ısıtılmış fırında pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Abla eli değmiş gibi :)
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder